Asbestverbod ?

Het voorgestelde  asbestverbod per 1 januari 2025 is  door de 1e kamer op 4 juni 2019 afgestemd. Voorlopig is er dus geen asbestverbod en mogen de golfplaten blijven liggen.

Echter er zal waarschijnlijk een nieuw wetsvoorstel komen om tot een asbestverbod te komen met nieuwe spelregels. Echter de jongste asbesthoudende golfplaten zijn inmiddels al 28 jaar oud, met een levensduur van circa 40 jaar zullen  dus de laatste golfplaten in 2031 aan vervanging  toe zijn. Alle andere platen zijn dus  al eerder versleten.

Het wordt voor de asbestsaneerders al een hele toer om in deze tijdspanne alle asbestgolfplaten en asbestbuitenbeplating  (asbest-leien en asbestwandbeplating) gesaneerd te krijgen. Kortom zonder alle ophef zou de asbestsanering in Nederland gewoon doorlopen aan een haalbaar tempo en met redelijke prijzen.

Voorlopig nog afwachten wat de toekomstige wetgeving gaat voorschrijven. Eigenaren van asbestsdaken doen er verstandig aan om het voor hen optimale tijdstip te kiezen om hun dak te saneren + eventueel te renoveren.

 

 

Asbest Dak
Asbest Dak Gefaseerde Verwijdering

Asbest verwijderen? Neem contact op met Jacq!

06 534 7 5940 Mail ons